“Ја ћу помоћи теби, ти другоме, други некоме.
Неко мени. “

Јован Јовановић Змај

Реч оснивача

Славко Радојчић, председник и оснивач удружења
Удружење добрих људи “Огњиште” је основано пре нешто више од годину дана ради остваривања циљева у областима хуманитарног рада, опште културе и подизања свести о екологији.

Хуманитарним радом се бавим  дуги низ година, међутим тешко је да уз помоћ породице и неколико пријатеља значајније некоме помогнемо.

Тако сам, током 2019. године дошао на идеју да око себе окупим добре, квалитетне људе и да заједно чинимо добра дела.
Врло брзо су дошли и резултати и са поносом могу рећи да смо помогли велики број породица са социјалним потребама широм Србије, од Суботице до Призрена.

У почетку су нам такве породице биле приоритет, али смо последњих неколико месеци, упоредо пружајући константну помоћ социјално угроженим породицама, више пажње посветили прикупљању новчаних средстава за тешко оболелу децу.

Имамо добру сарадњу са компанијом НИС а. д. Нови Сад, у којој сам запослен и са неколико предузетника из Панчева, што нам много помаже у остваривању циљева.

Ми смо још увек мало удружење добрих људи скромних могућности, али се искрено надам да ће у наредном периоду још компанија, фирми, предузетника и медија препознати наш труд и рад и прикључити се и помоћи наше активности и акције.

Захваљујемо се свим члановима и донаторима на досадашњој помоћи и подршци коју нам пружате.

Оснивач Удружења добрих људи “Огњиште”

Славко Радојчић

Актуелне акције

ЗА ДЕЧИЈИ ОСМЕХ

Празници пролазе… Овога пута нисмо имали скупе прославе у ресторанима па вас позивамо да се сетимо оних породица и све оне деце којој су немаштина и стрепња угасиле сваки осмех и радост коју празници доносе. Да се сетимо оних породица и домова где је чак и сијалица луксуз. Да помислимо на ону децу којој је вера у добре људе био једини украс на јелкама. Својим прилогом на рачун Удружења можете помоћи да им вратимо осмех и бар мало олакшамо свакодневницу.

Хвала.

УДРУЖЕЊЕ “ОГЊИШТЕ”

сврха уплате: ЗА ДЕЧЈИ ОСМЕХ

динарски рачун: 340-11024157-94

девизни рачун: SWIFT CODE GIBARS22

IBAN: RS35340000001102415794

Erste Bank

“Огњиште” позвало добре људе да помогну куповину КУЋИЦЕ ИЗ СНОВА за породицу Немет

Удружење добрих људи „Огњиште“ покренуло је хуманитарну акцију чији је циљ прикупљење 600.000 динара да би се у околини Зрењанина купила кућа за шесточлану породицу Немет која упркос вредним родитељима живи у немаштини у кући коју им је дата на коришћење а и она прети да се сруши.
Председник Огњишта Славко Радојичић у допису наводи да ова добра и вредна породица живи у трошној кући коју је добила на коришћење од једне госпође из Новог Сада.

„Вредни отац Тибор је успео мало средити две просторије али остатак куће прети да се сруши. Без струје (предходни станар је оставио огроман дуг који ова породица не може измирити), без воде у кући… али сложни, насмејани и скромни. Живе од родитељског додатка од 18.000 динара и Тиборовог рада на локалном стоваришту и од надничења по селу. Деца су васпитана, паметна и чиста и поред немаштине. Најмлађа Марина болује од блажег облика епилепсије и због тога не може у вртић тако да мама Дијана не може радити“, наводи се у апелу за помоћ.

Радојичић наводи да је сарадница удружења Ана Игњатов из Зрењанина нашла погодну кућу са чистим папирима. Усељиву, струја, вода, велики плац….

Додаје да је цена куће је 600.000 динара па ће Удружење, уз помоћ добрих људи, покушати да за ову породицу обезбеди нови дом.

” Молим све људе, познанике, фирме, предузетнике… да својим прилогом помогну овим људима, овој деци да имају основне услове за живот. Пратите нашу фб групу и страницу како би били информисани о току акције и приливу средстава.” – рекао је он.

Рачун Удружења на који се може уплатити помоћ за породицу Немет: 340-11024157-94 код Ерсте банке, а сврха уплате је КУЋИЦА ИЗ СНОВА.

Удружење добрих људи” Огњиште” из Панчева познато је по више хуманитарних акција широм Србије а нашло се и на листи доброчинитеља -” Листа доброчинства”, одмах уз емисију РТС-а” Квадратура круга”.

Више детаља о овој и осталим акцијама удружења можете погледати на њиховој фб страници : Удружење добрих људи” Огњиште” и на сајту www.udruzenjeognjiste.org

Пријатељи удружења

они помажу све наше акције

Они прате наше акције